Dr. Hauschka

Anders vanaf het begin

De kosmos van Dr. Hauschka.
100% echte natuurzuivere cosmetica. Sinds 1967.

We blijven rebellen

Gezichtsverzorging voor de nacht moet vet zijn? Die van ons laat je huid vrij ademen.
Mannen hebben een eigen huidverzorgingslijn nodig? Wij kijken niet naar het geslacht, maar naar het huidbeeld.
“Natuurlijk voelden we ons als rebellen, toen we deze onconventionele cosmetica ontwikkelden”, zei Elisabeth Sigmund over de begintijd in 1967. “En, eerlijk gezegd:
we zijn nog altijd anders.”

We kennen alleen natuurzuiver

Synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen? Hebben we niet.  Siliconen, PEG en minerale oliën? Komen er bij ons niet in. Dr. Hauschka Cosmetica bevat heilzame planten, de beste natuurlijke ingredienten , de resultaten van ons wetenschappelijk onderzoek en een heleboel (hand) werk. Onze producten zijn 100% natuurzuiver en gecertificeerd volgens de NATRUE-standaard.
De eisen van dit internationale keurmerk overtreffen we vaak met onze eigen, nog strengere criteria.
Natuurzuivere cosmetica is voor ons immers geen trend, maar onze traditie.

We doen dingen anders

Onze huid verzorgt en vernieuwt zichzelf uit eigen kracht. Cosmetica kan en mag deze taak niet van haar overnemen. Het concept van Dr. Hauschka wil reinigen, versterken en verzorgen in het natuurlijke dag- en nachtritme van je huid.
De vetvrije nachtverzorging hoort daarbij. Als de mens tot rust komt, begint een periode van herstel. De huid moet dan vrij kunnen ademen. Onder een vette laat gaat dat niet. En toch zijn we met onze aanbevelingen vrij uniek, deze brengt misschien minder op maar is beter voor jouw huid. Daar draait het bij ons om.

We zijn zeer kieskeurig

Van verwelkte kruiden kun je geen premium, natuurzuivere cosmetica maken. Daarom selecteren we onze grondstoffen nauwkeurig. Ze groeien, indien mogelijk, in biodynamische kwaliteit in onze eigen tuin met heilzame planten in Eckwälden of op onze Demeter-boerderij. Ze worden vaak al bij dageraad geoogst, zodat hun natuurlijke energie volledig behouden blijft.
Wat we niet zelf telen, komt deels van wildpluk in de Schwäbische Alb, deels van ecologische teeltprojecten  over de hele wereld. Of van partners die even fair en duurzaam werken als wij.

We blijven in het ritme

Dr. Rudolf Hauschka, onze oprichter, ging graag zijn eigen weg. Het beviel hem bijvoorbeeld niet dat plantenextracten vaak conserverende alcohol bevatten. Dus ontwikkelde hij een procedé dat in plaats daarvan gebruik maakt van de ritmes van de natuur.
Ook vandaag nog maken ritmische extractieprocedures deel uit van ons uitgebreide productieproces. Wij stellen natuurlijke grondstoffen bloot aan de invloed van warmte en kou, duisternis en licht, rust en beweging. De kracht van de natuur en de werking van onze heilzame planten behouden we zonder synthetische conserveringsmiddelen.

We composeren cosmetica

Voor een symfonie is meer nodig dan een melodie. Pas door het samenspel van de afzonderlijke instrumenten in het orkest kunnen we muziek in al haar glorie horen. Dit geldt ook voor iedere afzonderlijke receptuur van Dr. Hauschka Cosmetica.
Als producent van geneesmiddelen weten we: In de samenstelling van een product draagt iedere plant en ieder natuurlijk ingrediënt met zijn specifieke eigenschappen bij aan de werkzaamheid van het eindproduct. Zelfs als dit de productie een beetje ingewikkelder maakt.

Behandelingen met kwaliteit van aanraking

Dr. Hauschka gezichtsbehandelingen beginnen met een voetenbad. Zoals veel van onze gewoontes, is dit niet de norm. Toch merken wij dat het mensen helpt om uit hun vaak drukke hoofd te komen en rust te vinden in hun lichaam en geest.
Onze verschillende behandelingen maken niet alleen gebruik van zachte handen, maar ook van delicate penselen. Dr. Hauschka therapeuten gebruiken producten die zorgvuldig op de huid zijn afgestemd en omarmen de door Elisabeth Sigmund opgedane kennis: hoe diepe ontspanning en effectieve stimuli de natuurlijke innerlijke schoonheid van de huid omhullen.     

Innerlijke en uiterlijke schoonheid

Elisabeth Sigmund, onze medeoprichtster, zei ooit : “De mens heeft twee schoonheden nodig, een innerlijke en een uiterlijke.” En daar zijn we van overtuigd: iemand die zich verzorgt met waardevolle, natuurlijke cosmetica, die zichzelf in acht neemt, die in balans is, straalt dit ook uit.
De Dr. Hauschka make-up lijn benadrukt de persoonlijkheid in plaats van deze te verhullen. De make-up compenseert en geeft kleur, laat de levendigheid en de innerlijke en uiterlijke schoonheid van haar gebruikers stralen.